Астрономическата есен ще настъпи в събота в 9,50 часа.В четвъртък, 21

...
Астрономическата есен ще настъпи в събота в 9,50 часа.В четвъртък, 21
Коментари Харесай

Есента у нас идва с топло и слънчево време

Астрономическата есен ще настъпи в събота в 9,50 часа.

В четвъртък, 21 септември, и в петък, 22 септември, в страната ще доминира слънчево време. След обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми, се оповестява в седмичната прогноза за времето у нас от 21 до 26 септември на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В събота, 23 септември, ще бъде слънчево, вероятността за краткотрайни следобедни превалявания е дребна. Вятърът ще е слаб с южна съставния елемент. Минималните температури ще са сред 13 и 18 градуса, а дневните - ще се покачват постепенно и в събота оптималните температури в по-голямата част от страната ще са към и над 30 градуса.

На 24 септември, неделя, над западната половина от страната атмосферата ще се лабилизира. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, покачва се вероятността за краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици на повече места. В източните региони ще се задържи най-вече слънчево и температурите ще останат относително високи.

През първите дни от новата седмица от запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали.

Температурите ще се намалят и във вторник оптималните - ще са сред 23 и 28 градуса, съобщи през днешния ден.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР